dilluns, 29 d’octubre del 2012

PREZI

Prezi és un programa més dinamic que el power point, amb metafores visuals, com part imprescindible,aumentant imatges...
ex. una noria, en que cada vago te una aportació en el bloc.
caràcter online, és pot compartir perquè el podem fer públic, és pot editar i visualitzar en grup, és dir que pot ser col.laboratiu, fins deu persones, necessites el codi embed per fer-lo públic.
MÉS--------Exporta a google docs------ et surt directament



la wikipedia diu que prezi :
 "Prezi es una aplicación de presentación online y una herramienta narrativa, que usa un solo lienzo en vez de diapositivas tradicionales y separadas. Los textos, imágenes, videos u otros objetos de presentación son puestos en un lienzo infinito y presentados ordenadamente en marco presentables. El lienzo permite a los usuarios crear una presentación no lineal, donde pueden usar zoom en un mapa visual."


dimecres, 24 d’octubre del 2012

Què hem fet al bloc!


                                                                                   Blanquerna, 24 d'Octubre, 2012
 Començem amb:

  •  PRESENTACIÓ
  •  SABER PENJAR VIDEO
  • DOC.COMPARTITS
  • GOOGLE DRIVE
  • ANALITZAR UN BLOG EDUCATIU


Qúestions tècniques sobre blogs:
(etiquetes, rss,  delicious ,plataforma blogger, blogrolls)


  • TEMES DE BLOGS D'EDUCACIÓ.
  • TEMA DE WIKIS I EXERCICIS.
  • APLICACIONS EDUCATIVES DE LES PRESENTACIONS.
  • TEMES VARIS DE GESTIÓ DE L'INFORMACIÓ.
  • TEMES DE COED

dilluns, 22 d’octubre del 2012



                                                                                 Blanquerna, 22 d'octubre,2012




                        IDENTITAT I TERRRITORI





                  UN  TERRRITORI O ESPAI QUE T H AJUDAT COM A PERSONA





"L’activitat consisteix a preparar i realitzar una exposició oral amb suport TIC en grups de dues persones, de 8 minuts de durada sobre un aspecte/dimensió del concepte de Identitat/territori."
Les pautes de treball:
http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/guiaterritori2011.pdf

El document d'avaluació a: 
http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/avaluacioterritori2010.pdf

Ens ha ensenyat les parts del powerpoint i com s'utilitza: 

  • ACCIÓ
  • Personificar animació 
  • Agragar efecte


Els ultims minuts hem après a utilitzar la pizarra electrònica, una eina que ens recolza dins de l' aula.






Les presentacions a l’Educació.

BY: garethjmsaunders
http://www.flickr.com/photos/garethjmsaunders/748083829/sizes/m/in/photostream/

...

Introducció

La transmissió de continguts a grups de persones utilitzant recursos tecnològics és una pràctica habitual en educació. Els docents s’han recolzat en pissarres, transparències, diapositives, vídeos, etc. Fins arribar, ara ja fa uns anys a la utilització dels anomenats programes de presentacions. Cal citar que la primera versió del programa més conegut de presentacions, el Microsoft Power Point, va ser llançada al 1987 per als ordinadors Apple Macintosh. (http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint )

Tres temes fonamentals planen sempre que es parla de presentacions a l’educació:

  1. La utilització de presentacions, implica sempre una metodologia orientada a la transmissió de coneixements del professor a l’alumne?
  2. Podem fer un mal ús de les presentacions? Com sabem com detectar-lo?
  3. Utilitzar presentacions implica un major aprenentatge de l’alumne?

Competències que es desenvolupen

  • Adquirir la capacitat de cerca, selecció, anàlisi i síntesi de la informació i transformar-la en coneixement. (EB-25)
  • Utilitzar mitjans i entorns digitals per a comunicar-se i treballar de forma col·laborativa, fins i tot a distància, per recolzar l'aprenentatge individual i contribuir a l'aprenentatge dels altres.
Programes i serveis en línia per a crear i publicar presentacions.
Per a crear presentacions hi ha diversos programes, d'aquests convé conèixer:

  • El Microsoft Power Point, que és el més utilitzat i que més possibilitats creatives i multimedials dóna avui en dia. Aquest programa està integrat en la suite Microsoft Office.
  • L’Impress, una alternativa de molta qualitat, lliure i gratuïta per aquells qui volen treballar sense tenir els condicionants d’utilitzar un programa propietari com el Power Point. Forma part de la suite Open Office i la podeu descarregar gratuïtament en català de http://www.sofcatala.org/
  • També hem de destacar les presentacions que podem crear amb el servei on-line Google Docs. Si bé a nivell de recursos tècnics, queda lluny de les dues anteriors, fa un molt bon ús de la xarxa, permetent crear col•laborativament les presentacions, permet xatejar sobre les mateixes mentre les anem construint i finalment publicar-les en format web. És un servei gratuït però no lliure (important diferència)
  • La quarta aplicació de la que cal parlar no és un programa de presentacions pròpiament dit sinó un servei on-line que permet publicar presentacions fetes en Power Point, és tracta de Slide Share o de Slideboom i els podem trobar a http://www.slideshare.com/ o a http://www.slideboom.com/ i si bé no són programes per fer presentacions s'utilitzen molt. Slideboom reconeix moltes més animacions que slideshare

    Com estan estructurats els programes de presentacions.

    Els elements de que consten els programes de creació de presentacions són 6:

    Presentació
  • Diapositives
  • Objectes
  • Accions
  • Transicions
  • Animacions
Les diapositives són l’eix central dels programes de creació de presentacions en ella i col·loquem lliurament elsobjectes com ara: textos, vídeos, imatges, etc i el conjunt de diapositives formen una presentació. Les presentacions en Power Point tenen l’extensió pptx o ppsx, en Impress creem arxius odp i google també utilitza el seu propi format, però la presentació s’emmagatzema al servidor. Cal dir que tots tres programes donen opcions d’exportar i importar arxius.

Les transicions son l’efecte visual i/o sonor que s’estableix entre diapositives
Les animacions són l’efecte visual i/o sonor que s’estableix als objectes i que pot implicar un ordre d’entrada i sortida de dins la diapositiva
Les accions són el conjunt d’instruccions que executem quan fem un clic o passem el ratolí per sobre nu objecte. (per exemple quan cliquem a sobre un text, anem a una dispositiva concreta)

Com utilitzar-les a l’educació.
Bàsicament tenim dues opcions i no depén tant com pot semblar de la presentació sinó de la metodologia docent que s'utilitzi. Així doncs tenim un gran grup que utilitza les presentacions per a transmetre d'una manera ordenada i clara informació als alumnes i un segon grup que utilitza les presentacions per a: motivar, interactuar, seduir, emocionar, mostrar, construir ....

Totes dues maneres d'utilitzar el Power Point són objecte d'estudi en aquesta assignatura i per realitzar aquest aprenentatge seguirem l'estructura següent:

  • Coneixement dels aspectes tècnics d'ús del programa Power Point.
  • Lectura de la comunicació: http://pers.blanquerna.url.edu/jordisimon/doc1302a.pdf
  • visionat a classe d'exemples relacionats amb les modalitats d'ús citats en la lectura.
  • Realització d'una pràctica, penjar-la al bloc i comentar-la citant els aspectes metodològics tinguts en compte en el moment de confeccionar-la.

dijous, 18 d’octubre del 2012

Seminari. tonucci




vinyetes  de Tonucci  

realitzar una vinyeta:   Entres en una  escola bressol  i elegeixes el nen: com un objecte perdut :
3horas 30.00E.





 

dilluns, 15 d’octubre del 2012

DELICIOUS





                                      Google docs o works 



Classificar l'informació, favoritos...

 No perdem webs, per tant crearem un delicious.n dels problemes que tenim quan recollim informació per Internet és com:

GUARDEM, DOCUMENTEM I ETIQUETEM

... les adreces de las que obtenim informació a la WWW. És important fer-ho ja que si no les guardem correctament desprès no podrem citar la font de la informació, no podrem tornar-hi per a recollir-ne més,...

Un recurs és utilitzar els “favoritos” o “preferits” que hi ha en els navegadors d’internet, aquesta no és una opció gaire bona ja que si bé permeten guardar les adreces, les seves capacitats de documentar-les i/o etiquetar-les són molt pobres. El pitjor, però és que les adreces que guardem, s’emmagatzemen en local i quan canviem d’ordinador, ja no tenim accés a les nostres adreces.

Pregunta; Algú recorda haver perdut els "preferits"  al canviar d'ordinador?





Tots dos tenen avantatges i inconvenients però des d’aquí farem una pràctica amb delicious per a varis motius: és un servei fiable que ens permet enmagatzemar, escriure comentaris i posar etiquetes a les webs que trobem i que ja fa bastants anys que funciona. A més serveix també com a eina de marcadors socials similar al meneame i permet compartir les nostres troballes amb la resta d’usuaris mitjançant la creació d'un perfil públic.

(Si voleu fer la pràctica amb notebook de google podeu visitar l'entrada Gestió de la informació: blocs de notes de Google d'aquest mateix bloc)

Com que compartir és una de les bases de l’educació i també de la xarxa. Sembla clar que si ningú compartís res, no hi haurien, per exemple, webs o que aquestes solament serien de caire comercial o... per aquest motiu, la pràctica que a continuació descriurem acaba amb la creació d’un perfil públic de delicious i la seva posterior publicació en el bloc personal.

La pràctica que cal fer amb delicious és:  PERFIL DE DELICIOUS EN EL NOSTRE BLOC
  1. Crear un compte a delicious.com.
  2. Instal•lar les eines de gestió dels preferits al navegador.
  3. Crear el perfil públic.
  4. Guardar, documentar i etiquetar webs al delicious.
  5. Publicar el perfil públic de delicious en l'apartat de gatxets del bloc personal.
En aquesta pràctica és valorarà la pròpia realització i es valorarà, també, l’ús del delicious com a eina per a emmagatzemar webs fins el final del quadrimestre.

Una mica d'ajuda:

Delicious in Plain English. El vídeo de Common Craft sobre els marcadors socials



Traducció castellà

-Sèrie de diapositives amb els passos a seguir (són del 2007 i alguna cosa ha canviat des d'aleshores)

- Unes idees ràpides de per què? i com?

http://internet-y-ordenadores.practicopedia.com/redes-sociales/como-utilizar-delicious-870

- Manual complet de delicious
Guia Completa Uso Delicious


RSS




QUÈ SÓN LES RSS ?



Aquest és un enllaç, què ens explica com introduir-nos en el món de les rss.

Cóm utilitzar el Rss?
http://www.google.com/reader/view/

El google reed, podem veure tot allò que nosaltres seguim, coma bones comunicadores en un aula.

Twitter


                                                                                        BLANQUERNA,  15 D' OCTUBRE
  LA FORÇA DE LES REDS SOCIALS

      Avui el professor Simó ens parla de què és un bon comunicador, i  hem pogut veure el seu bloc personal, per veure com s`ha de comunicar bé.


Amb una webcam, fer un resum d'allò què hem realitzat i pujar-lo al youtube

seguiment amb twitter


  • Seguir i analitzar la producció d’un comunicador
  • Utilitzar eines col•laboratives on-line en el procés


Es treballarà en petit grup (de 5-6 components) per aprofundir sobre la producció d’un comunicador que tingui presència a la xarxa i que preferentment treballi temes TIC.

Per trobar aquest comunicador, l'estudiant pot partir del twitter del seu professor i mirar a quines persones segueix, quins temes treballen, quines eines utilitzen per publicar a la xarxa, si apareixen a altres mitjans,... sobretot tenim present el material treballat a l’assignatura de COED.
Caldrà que els estudiants cerquin i seleccionin informació publicada (TV, ràdio, twitter, bloc, Facebook, Revistes,...), discuteixin la idoneïtat de les fonts escollides utilitzant l'eina de treball col•laboratiu escollida.
Més enllà dels continguts treballats, que en general no formaran part del temari de les assignatures, es valorarà el treball col•laboratiu i l’ús de les eines i dels recursos, ja siguin lingüístics o tecnològics.
El grup realitzarà diverses aproximacions al comunicador escollit a partir de les eines i recursos que es vagin treballant a les assignatures del mòdul: el tema en imatges, seguiment del tema a través de la sindicació de continguts, presentació del tema amb documents de Google, Prezi... El treball realitzat pels grups es compartirà a la classe a través del mitjà que cada professor indiqui.

Important. Com que la tasca és de mòdul, en el treball, caldrà que hi hagi, obligatòriament, un apartat on es valori el comunicador triat a partir dels continguts treballats a COED. Aquesta valoració és farà a l'igual que la resta del treball utilitzant algun dels recursos treballats a GTIC.





  • Fase 1. Formació de grups: Al llarg del mes de setembre es formaran els grups de treball i es presentaran els continguts bàsics relacionats amb la creació i edició de blogs (o wikis) i el treball col•laboratiu. 
  • Fase 2. Tria del comunicador: A finals de setembre s'haurà d'haver triat el comunicador a treballar i publicar l’adreça de l’eina triada per fer el seguiment.
  • Fase 3. seguiment: Entre octubre i novembre els grups aniran fent el seguiment i recopilant informació del que publica el comunicador triat a través de l’eina de seguiment escollida.
  • Algunes de les feines fetes s'aniran comentant a classe. 
  • Fase 4. Anàlisis: Al llarg del mes de desembre, cada grup procedirà a reelaborar en nous formats la informació recollida i a publicar-la en la eina on-line triada. Per exemple: A partir de tots els tweets publicats pel comunicador, fem una tria dels més destacats i ho posem en format vídeo i aquest el pengem al Bloc. Per poder-ho fer a inicis de desembre es publicarà l’adreça de l’eina triada per fer la tasca final d'anàlisi i això facilitarà anar fent petites exposicions a classe.



dimecres, 10 d’octubre del 2012

Wikispace

                                                                 Blanquerna, 10 d' Octubre



                                               WIKI O BLOC

Avui ens introduim en el mon de les wikis, amb un grup de noies Clara i Laura... amb elles hem creat un wiki

primer creem un wiki
segon convidem a través de g mail als membres del grup

Anyadirem bloc o wiki, amb un video-lliço (llegir del suro).
Què és un wiki
l' importància del wiki, avui en dia.



dilluns, 8 d’octubre del 2012

llibre de lectura

                                                                             8 d' Octubre, Blanquerna, 2012



Avui parlarem del llibre:           Balagué. F ( 2010) Usos Educatius dels blogs. Edit. UOC


Recursos, orientacions i esperiències per docents

  Els nostres dubtes d' avui han segut:  la coctelera , el web 2.0, etiquetes.............


    1. La coctelera és un programa, on line , d'una plataforma per crear blocs.
    2. Pot Kast  se sintonitza amb el teu ipod i pots escoltar per exemple "10 temas d'angles en 10 dies"
    3. El RSS per llegir, quins els utilitzem , amb quin programa.
    4. delicious, wikis...........
 blocs.xtec.cat   bloc de l'escola Enric Grau Fontsere de Flix

 Per a nens d'infantil. el fet de no poder fer-lo  no significa no poder participar,  a la seva manera hi poden fer.....moltes coses com fer fotos d'un hort i veure l'evolució....
actituds que promouen els blocs...

Possar un rellotge al nostre bloc
pág 87 ens comenta activitats concretes.

pag 25  Alfabetizació, nadius i inmigrants digitals
l'importància del reciclatge en l'escola.Qui viu on-line i qui viu fora de...

Per què fem blocs!  per un concepte pedagogic, pág 37 . S' aprèn fent.

Els blocs te un pressupòsit psicopedagògic semblant a l 'escola nova de Freinet on va introduir l'imprenta i la revista escolar.

Revista escolar amb format paper i digital.
Advantatges                                                                        en contra                              

Més ecologica en un primer lloc.                                      són més cares, els ordinadors...
                                                                                              ipad...etc.
programa diferents lliuraments una diferent activitat.     
Canvis constants,més dinamica.

Recursos multimedia. 



Exemple:

Dins de l' aula 
Amb la comunicació deuràs primer d'escriure amb ordinador  abans què escriure en paper!
Què opinaries?  El nen deu d'escriure abans amb ordinador, i la caligràfia !
 negatiu :
Un tipogràf no necessita ordinador. És l'unica professió que no necessita l' ordinador.
Possitiu:
No s'oblide de la psicomotricitat fina.. molt important  per al nen.
Quin ús te la llengua escrita!!!


ANALITZAR BLOCS EDUCATIUS


L'11 de novembre de 2008 la Mestra Anna Pérez va oferir a Blanquerna una conferència sobre els blocs i l'educació. Des d'aquí podeu visionar-la:
          
ELS BLOCS: SESIÓ INFORMATIVA A BLANQUERNA DE L'IMPORTÀNCIA DE LES tICS

Els nens de( P-4 )fan un bloc

Mitjançant aquesta web  podem veure la trajectoria anual dels infants dins de l' aula.
Aqui penjen les coses que fan, la seva mascota...
per què és interessant! perquè ells mat3eixos ho ensenyen
penjar rellotge

Analitzar un bloc de l'escola ( p-4) per lèxamen