EL GIMP és un programari lliure per retocar i editar imatges.
Amb l'ajuda de diferents eines he pogut tractar la imatge amb varis objectius.
He realitzat les següents tasques:
1: escalar
Seleccionar: imagen-escalar / escalar imagen. Vaig triar l'amplada i l'alçada va sortir directament a proporció dels píxels escollits.
2. tallar
Amb l'ajuda del cúter, tan sols vaig haver de seleccionar la part de la fotografia que desitjava.
3. Retocar
Amb l'ajuda de l'eina clon (el tampó), he fet una altra finestra.
dimecres, 16 de maig del 2012
Fluxograma
Després de veure i comentar diversos fluxogrames, ara ja se quins passos he de seguir per a fer-lo correcte.
El fluxograma serveix per prendre decisions. En el cas d'aquest, les opcions i decisions positives es troben a una mateixa columna (la de l'esquerra), les decisions negatives es desvien a la dreta.
Podem veure,que es tracta d una representació gràfica , senzilla, i clara sobre un proces d informació . S h de seguir un ordre i uns símbols establerts.
El fluxos rampa utilitza símbols per fer un seguiment pràctic ,cada símbol te la seva aplicació . Aquests símbols els unir em amb fletxes , horitzó tals o verticalitat però mai diagonals.
Per començar a escriure lo hem de fer de dalt a baix i d esquerra a dreta
L activitat realitzada, ha d estat representada amb el programa Gliffy la situació de travessar una cruïlla amb semàfors . El programa utilitzat, es molt senzill, ens facilita diversos símbols i colors, i un cop finalitzat podem exportar el document a SVG, XML,PNG o en el meu cas JPG
El fluxograma serveix per prendre decisions. En el cas d'aquest, les opcions i decisions positives es troben a una mateixa columna (la de l'esquerra), les decisions negatives es desvien a la dreta.
Podem veure,que es tracta d una representació gràfica , senzilla, i clara sobre un proces d informació . S h de seguir un ordre i uns símbols establerts.
El fluxos rampa utilitza símbols per fer un seguiment pràctic ,cada símbol te la seva aplicació . Aquests símbols els unir em amb fletxes , horitzó tals o verticalitat però mai diagonals.
Per començar a escriure lo hem de fer de dalt a baix i d esquerra a dreta
L activitat realitzada, ha d estat representada amb el programa Gliffy la situació de travessar una cruïlla amb semàfors . El programa utilitzat, es molt senzill, ens facilita diversos símbols i colors, i un cop finalitzat podem exportar el document a SVG, XML,PNG o en el meu cas JPG
GLOGSTER
Un glog és una divertida eina multimèdia que ens permet crear una espècie de collage o mural digital.
Amb el GLOGSTER podem crear collag'S
creatius que ens permeten afegir música, imatges, lletres, arxius vectorials,
vídeos,... i crear una peça única i digital que pot ser visitada via
internet per qualsevol usuari.
Una de les aplicacions educatives que pot tenir aquest programa és per a
l'etapa d'alfabetització atès que pot ajudar a expressar
els coneixements i habilitats en l'ambient multimèdia. És també una
substitució als treballs tradicionals de paper i alhora té l'aplicació
de privacitat on només ho poden veure el mestre i els alumnes i això
dona també seguretat per publicar en l'àmbit educatiu. Per tant pot ser
bo ensenyar aquesta eina a l'escola ja que també la podem utilitzar com
suport de produccions orals, escrites o audiovisuals de l'alumnat o del
mestre que la pot trobar vàlida per presentar continguts de forma
motivadora. Per penjar-lo es fa igual que el Prezi que s'ha explicat en
anteriors entrades.
La següent informació està extreta d' aquesta pagina web.
USOS DE *TWITTER EN EDUCACIÓ
USOS DE *TWITTER EN EDUCACIÓ
Els següents són alguns exemples d'usos tant personals com educatius que els docents poden donar-li a *Twitter. Alguns punts inclouen, en cursiva, les opcions o eines de *Twitter que s'han d'usar:
* Seguir portals i persones que contínuament aporten informació interessant sobre temes educatius.
* Compartir amb estudiants i altres col·legues recursos, propis o descoberts, publicats en la Web: Imatges (*Flickr), *videos (*Youtube), documents (*Calameo), presentacions (*SlideShare), arxius (*MediaFire), *etc %[I].
* Reemplaçar les llistes de distribució de correu electrònic *paraconformar comunitats o grups virtuals que comparteixen interessos comuns. Amb *Twitter, qualsevol docent pot crear una comunitat o grup al voltant d'assumptes particulars (avaluació, projectes de classe, ús del llenguatge, matemàtiques, *etc) Per a agrupar temes, als quals es desitja fer seguiment, aquests s'han de categoritzar amb # “*hashtags”. Per exemple, #*docentesentwitter, #i*curriculo, #iweb20 #, iprojectes, #i*evaluacion, #i*webquest, #i*matematicas, #iorganitzadors Recomanem consultar la Comunitat de docents en *Twitter %[I].
* Seguir a assistents a fòrums o conferències que estiguin disposats a publicar via *Twitter les principals idees de les seves *panelistas o *conferencistas. Fins i tot, es pot crear un compte de *Twitter de la Institució Educativa per a aquest tipus d'esdeveniments. Els docents han de seguir aquest compte per a rebre la informació que es publiqui en ella %[I].
* Crear llistes d'estudiantes per a agrupar-los per graus i així facilitar el seguiment a tots els quals conformen un grau. A més, els docents poden tenir una URL per a cada llista o tema d'interès i compartir-la amb els estudiants.
* Expandir els projectes de classe fora de l'espai i temps de l'escola. Permetre als estudiants ingressar a un univers més ampli en el qual la ubiqüitat manifesti el seu veritable valor %[G].
* Acabada una classe, el docent, a través de *Twitter, pot publicar els conceptes més importants perquè els seus alumnes reflexionin, aportin informació i amb ella, elaborin productes referents a la temàtica proposta per aquest. Per a agrupar els conceptes vists en classe, aquests s'han de categoritzar amb # “*hashtag). Per exemple, #cèl·lula, #estadística, #*factorización %[D].
* Abans d'iniciar un tema, formular als estudiants preguntes sobre aquest. *Twitter és ideal per a determinar coneixements previs sobre un tema.
* Abans d'un examen, enviar algunes preguntes perquè els estudiants les responguin. D'aquesta manera ajudarà a fixar conceptes i a construir, entre tots, un resum *colaborativo amb les idees més importants del tema a avaluar.
* Retroalimentar els aportis dels estudiants. Això es pot individualitzar utilitzant el signe @ (@*NombreEstudiante/).
* Distribuir tasques als estudiants d'una classe o recordar-los els pendents. Utilitzar llistes contribuïx a aquesta fi %
* Disseminar o distribuir informació i continguts de valor educatiu. Per exemple, materials en línia addicionals als utilitzats en la classe, resultats d'investigacions, pàgines Web pertinents per a un tema, criteris per a resoldre un problema, *etc %
* Sol·licitar als estudiants rastrejar, mitjançant *Twitter, esdeveniments d'actualitat com el terratrèmol i posterior *tsunami de Japó al març de 2011. Per a trobar els temes més discutits en *Twitter consulti, *TweetMeme que recopila els enllacis més compartits en aquesta xarxa social i els mostra categoritzats (entreteniment, jocs, estil de vida, ciència, esports i tecnologia). Altres serveis menjo *Trendsmap, *Trendistic o *Twirus mostren tendències en l'activitat dels “*Twiteros” a nivell global %[I, N].
* Promoure en els estudiants el desenvolupament d'habilitats de selecció i síntesi de *informaciónde manera que expressin una idea completa en solo 140 caràcters %[D]. Per a això resulta molt apropiat introduir als estudiants en formes d'escriptura breus com els versos tradicionals japonesos coneguts com “Haiku” i la poesia de creació col·lectiva “*Renga”.
* Plantejar als estudiants un tema o problema, dies abans de la classe, perquè aquests realitzin una pluja d'idees per mitjà de *Twitter. Així , en la classe es disposarà de més temps per a analitzar el tema o per a aplicar coneixements. És important marcar amb # el nom del tema per a consultar fàcilment les idees aportades pels estudiants %[I].
* Els docents de Llengües Estrangeres poden sol·licitar als seus estudiants publicar almenys cinc missatges setmanals en l'idioma que estiguin aprenent. Cada setmana, en la classe, es presenta a tot el grup els missatges amb més falles, de manera que aprenguin dels seus propis errors i dels d'altres companys %
* Els docents d'Estadística poden sol·licitar als seus estudiants elaborar enquestes sobre un tema particular amb *POLL *Pigeon. Aquest lloc permet enllaçar l'enquesta a un compte de *Twitter o *Facebook i difondre-la automàticament entre amics, companys i seguidors. També, mostra els resultats %
* Els docents poden utilitzar una eina menjo *FutureTweets para programar, des del primer dia de classe, amb data i hora, la publicació de tasques o assignacions, a més de la bibliografia dels temes a cobrir en cada període escolar %[N].
* Implementar un mitjà de comunicació institucional que sigui àgil, pràctic i en temps real, per a tota la comunitat educativa (directius, docents, estudiants, pares de família). Publicar, per exemple, fer pública la disponibilitat de nous butlletins informatius de la Institució Educativa (*IE); avisar sobre les actualitzacions periòdiques de la pàgina Web oficial de la *IE; difondre informació sobre beques, viatges, activitats *extracurriculares o competències esportives; recordar dates d'exàmens, esdeveniments, trobades, reunions; mantenir contacte amb exalumnes, *etc
Per la seva banda, els estudiants també poden utilitzar *Twitter amb fins acadèmiques:
* Formular preguntes sobre un tema d'estudi per a obtenir diverses respostes per part de docents o companys de classe. Si algú aporta una resposta errònia o inexacta, aviat apareixerà altra que l'aclareixi o precisi .
* Realitzar reunions “virtuals” amb companys de classe des de qualsevol lloc i en qualsevol moment per a fer tasques *colaborativas; sempre que els estudiants del mateix curs disposin d'una connexió permanent a Internet mitjançant el computador o el telèfon mòbil (cel·lular)
* Reportar l'estat d'una tasca/consigna que ha de realitzar-se de manera *colaborativa. Per exemple: les dades que es van trobant en un experiment; els resultats d'una enquesta; els arguments o posicions plantejades en un debat, etc. Tots els estudiants d'una classe es mantenen informats per aquest mig
* Compartir amb docents i altres companys recursos, descoberts o propis, publicats en la Web: : Imatges (*Flickr), *videos (*Youtube), documents (*Calameo), presentacions (*SlideShare), arxius (*MediaFire), *etc
* Conformar una comunitat o grup virtual en el qual es comparteixin interessos comuns (música, ecologia, ús del llenguatge, matemàtiques, biologia, *etc
* Practicar un idioma estranger mitjançant la comunicació amb parlants nadius d'aquest idioma, localitzats a través de *Twitter.
divendres, 4 de maig del 2012
C-map tools
El programa Cmap Tools permet crear mapes conceptuals.
- El mapa conceptual serveix per organitzar idees precises, però no és un esquema.
- Forma part de l'emisferi esquerre ja que no provoca emocions, al contrari d'una imatge.
- Sempre hi ha un connector, aquest, sol ser un sol concepte en forma de verb
- El mapa conceptual serveix per organitzar idees precises, però no és un esquema.
- Forma part de l'emisferi esquerre ja que no provoca emocions, al contrari d'una imatge.
- Sempre hi ha un connector, aquest, sol ser un sol concepte en forma de verb
wiki
Els wikis són llocs webs que funcionen d'una manera molt simple i que serveixen per:
planificar activitats, per informar, crear textos, donar opinions,etc: d'una manera coordinada..
Cada un dels membres de la wiki pot editar la pàgina, i així col·laborar en el seu creixement.
Gràcies a la wiki la informació tan sols estarà un lloc.
Trobem diverses wikis on podem registrar-nos i començar a editar: viquipèdia (enciclopèdia online) i wikispaces.
Dins la wiki trobem dos botos essencials: EDITAR i GUARDAR.
CARACTERÍSTIQUES WIKI:
- Contingut dinàmic
- Continguts estructurats per pàgines
- Continguts en constant revisió i actualització
- Noves aportacions
- És intemporal
- Els continguts es presenten en pàgines independents
- Col·lectiu
Aquí està la wiki del nostre treball colaboratiu de Ferran Monegal.
trobem diverses wikis on podem tregistrarnos i començar a editar : vikipèdia (enciclopedia online) i wikispaces
planificar activitats, per informar, crear textos, donar opinions,etc: d'una manera coordinada..
Cada un dels membres de la wiki pot editar la pàgina, i així col·laborar en el seu creixement.
Gràcies a la wiki la informació tan sols estarà un lloc.
Trobem diverses wikis on podem registrar-nos i començar a editar: viquipèdia (enciclopèdia online) i wikispaces.
Dins la wiki trobem dos botos essencials: EDITAR i GUARDAR.
CARACTERÍSTIQUES WIKI:
- Contingut dinàmic
- Continguts estructurats per pàgines
- Continguts en constant revisió i actualització
- Noves aportacions
- És intemporal
- Els continguts es presenten en pàgines independents
- Col·lectiu
Aquí està la wiki del nostre treball colaboratiu de Ferran Monegal.
trobem diverses wikis on podem tregistrarnos i començar a editar : vikipèdia (enciclopedia online) i wikispaces
dijous, 3 de maig del 2012
Creative Commonds
El video en l'educació
Perquè el vídeo a l'educació?
No és per entreteniment, l'objectiu principal del vídeo a l'educació es adaptar-se als canvis social, a la nova era electrònica.
L'home té por al canvi, i està obsessionat per el passat; per això moltes escoles encara no s'adapten a la tecnologia moderna.
El llibre cita un nou home, que consta de dos hemisferis:
- L'hemisferi esquerre: Controla el costat dret del cos, la part de la raó,
la lectura, els conceptes...
- L'hemisferi dret: Controla la part esquerra del cos, en general regeix a les funcions no verbals. Controla els sentiments, les imatges...
LLENGUATGE AUDIOVISUAL
Llenguatge que transmet idees a través de les emocions.
Es tracta d'un llenguatge visual i auditiu. La part visual transmet emocions, en canvi, la verbal/auditiva raona.
El llenguatge audiovisual comunica les idees a través de les emocions.
Es tracta d'una forma d'expressió que mobilitza la sensibilitat.
No és per entreteniment, l'objectiu principal del vídeo a l'educació es adaptar-se als canvis social, a la nova era electrònica.
L'home té por al canvi, i està obsessionat per el passat; per això moltes escoles encara no s'adapten a la tecnologia moderna.
El llibre cita un nou home, que consta de dos hemisferis:
- L'hemisferi esquerre: Controla el costat dret del cos, la part de la raó,
la lectura, els conceptes...
- L'hemisferi dret: Controla la part esquerra del cos, en general regeix a les funcions no verbals. Controla els sentiments, les imatges...
LLENGUATGE AUDIOVISUAL
Llenguatge que transmet idees a través de les emocions.
Es tracta d'un llenguatge visual i auditiu. La part visual transmet emocions, en canvi, la verbal/auditiva raona.
El llenguatge audiovisual comunica les idees a través de les emocions.
Es tracta d'una forma d'expressió que mobilitza la sensibilitat.
Programari lliure
El programari lliure, es un conjunt de programes informàtics que no
tenen restriccions i que es poden redistribuir lliurement. Es tracta de
programes normalment gratuïts, com per exemple els que podem trobar a Softcatalà: aquí trobem un bon repertori de soft lliure, com per exemple: l'Open Office, Gimp, Mozilla Firefox...podem copiar, distribuir i modificar , es poden trobar fàcilment a un preu raonable al molt baix ...
Si entrem dins aquesta MUD de l'edu365.cat, trobem mes informació del programari lliure i la diferència amb el programari convencional:
Informació extreta de wikipedia.
Que fan els programadors? Aquesta es la pregunta que ens fem ja que son ells qui escriuen instruccions que després el processador llegirà i executarà
Els programes que son lliures tenen 4 característiques definides per la fred software foundation
1) la llibertat d executar el programa per a qualsevol propòsit.
2) la llibertat de veure com funciona el programa i adaptar lo a les necessitats pròpies.
3) la llibertat de redistribuir copies.
4) la llibertat de millorr el programa i de distribuir lo de nou amb amb les millores realitzades, per tal que la comunitat es puga beneficiàr.
Les llicències que donen a entendre als lectors quins son els drets que vol conservar l autor. Son les del creatives commonds, explicades en un altre post anterior.
Si entrem dins aquesta MUD de l'edu365.cat, trobem mes informació del programari lliure i la diferència amb el programari convencional:
Informació extreta de wikipedia.
Que fan els programadors? Aquesta es la pregunta que ens fem ja que son ells qui escriuen instruccions que després el processador llegirà i executarà
Els programes que son lliures tenen 4 característiques definides per la fred software foundation
1) la llibertat d executar el programa per a qualsevol propòsit.
2) la llibertat de veure com funciona el programa i adaptar lo a les necessitats pròpies.
3) la llibertat de redistribuir copies.
4) la llibertat de millorr el programa i de distribuir lo de nou amb amb les millores realitzades, per tal que la comunitat es puga beneficiàr.
Les llicències que donen a entendre als lectors quins son els drets que vol conservar l autor. Son les del creatives commonds, explicades en un altre post anterior.
Publicar videos en un blog
Per a penjar vídeos del Youtube al bloc, primerament tenim de seleccionar el vídeo desitjat.
- A la part superior, trobarem la direcció que ens ha portat a aquest vídeo. Si la copiem i l'enganxem al nostre bloc, tindrem accés directe sempre que vulguem.
- A la part inferior, podem veure informació variada, entre aquesta, trobem la opció 'insertar': aquí trobem un codi llarg, es tracta del codi embed, el qual haurem de copiar/enganxar a una nova entrada i a l'edició Modifica l'HTML.
Aquest procés el podem fer amb varis espais webs (goear, slideshare, edu3.cat...)
Si ens trobem en el cas de que el vídeo es nostre, tenim dues opcions: penjar-lo prèviament al Youtube, o des de Blogger: prement el botó afegir un vídeo
- A la part superior, trobarem la direcció que ens ha portat a aquest vídeo. Si la copiem i l'enganxem al nostre bloc, tindrem accés directe sempre que vulguem.
- A la part inferior, podem veure informació variada, entre aquesta, trobem la opció 'insertar': aquí trobem un codi llarg, es tracta del codi embed, el qual haurem de copiar/enganxar a una nova entrada i a l'edició Modifica l'HTML.
Aquest procés el podem fer amb varis espais webs (goear, slideshare, edu3.cat...)
Si ens trobem en el cas de que el vídeo es nostre, tenim dues opcions: penjar-lo prèviament al Youtube, o des de Blogger: prement el botó afegir un vídeo
slideshare
Què és slideshare?
Es tracta d'una aplicació web on es poden emmagatzemar presentacions de diapositives, per a compartir amb altres usuaris.
Per utilitzar slideshare, primerament t'has de donar d'alta: http://www.slideshare.net/
Un cop creat el compte, ja pots iniciar sessió i penjar power points.
Per poder penjar-los al bloc, tan sols cal que cliquis a la part superior: 'embed' i ja podràs copiar el codi
.
Una altre web similar: slideboom.
Es tracta d'una aplicació web on es poden emmagatzemar presentacions de diapositives, per a compartir amb altres usuaris.
Per utilitzar slideshare, primerament t'has de donar d'alta: http://www.slideshare.net/
Un cop creat el compte, ja pots iniciar sessió i penjar power points.
Per poder penjar-los al bloc, tan sols cal que cliquis a la part superior: 'embed' i ja podràs copiar el codi
.
Una altre web similar: slideboom.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)